21.11: Disaster Planning and Fire Safety Section 101174

Infant and Toddler Care and Development · LibreTexts

0%

Contents

    Text

    Size
    100%
    Theme
    Typeface
    Line length
    Spacing

    From LibreTexts, under mixed 4.0, as the source states it; its equations are written in TeX, which the PDF shows typeset. This page at LibreTexts.

    21.11: Disaster Planning and Fire Safety Section 101174

    Section 101174

    Licensing regulations require child care centers to submit a written disaster plan identifying a plan to keep children safe during an emergency. The Community Care Licensing website offers emergency disaster planning forms that must be completed as part of a license application.

    These plans require the following.

    • How will you evacuate the children in case of an emergency?
    • Where will you take the children if you cannot return to your facility immediately?

    Centers must conduct a disaster drill at least every 6 months. Adults and children who are old enough should know their duties during drills and emergencies. Documentation of drill completion, including the date, must be kept. [1]

    Additional Resources:


    [1] California Department of Social Services. Care Center General Licensing Requirements


    This page titled 21.11: Disaster Planning and Fire Safety Section 101174 was last modified on Sun, 15 Jun 2025 23:40:21 GMT and is shared under a mixed 4.0 license and was authored, remixed, and/or curated by Amanda Taintor (ASCCC Open Educational Resources Initiative) .